przy "hultajowym" 1,6MPI z LPG ja osobiście bym brał 0W40, co do marki to wg. uznania (wcale nie trzeba przepłacać) ważne, by systematycznie zmieniać olej - przy LPG w granicach +- 12 max 15 tys km.
[O1] Sprzęgło OCTAVIA I 1.9 TDI AHF 5 Bieg. Ślizga
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O1] Sprzęgło OCTAVIA I 1.9 TDI AHF 5 Bieg. Ślizga
Witam
Dziś zaczeło mi ślizgac sprzęgło Octavi i gdzieś czytałem że najlepiej jest założyć sprzęgło 1 masowe coś możecie polecić czy zakładać jednomasowe czy tylko wymienić tarcze i docisk u mnie i zostawić na dwu masie ?
Octavia lekko podkręcona na 125 koni
-
Może pokusić się o nowy sztywny zestaw. Valeo w tej chwili 1025 pln.
Komentarz
-
Marcinrxpx, robekcool, dobrze mówi,po co szukać,jak można zakupić gotowy produkt,ja jak szukałem koła to trochę czasu mi to zajęło,do tego musisz pamiętać o śrubach,a tak kupujesz cały komplet i z głowy.
Albo piszesz lub dzwonisz do robekcool, dogadujesz się i jedziesz na wymianę
Komentarz
-
Dziś zadzwonił mi kolega że przeparkowywał auto i że sprzęgło działa normalnie. jade sam sprawdzic. kazałem mu zrobic kilka kilometrow i mowi ze wszystko jest ok. tak na wszelki wypadek zamowiłem już jednomase 037105273C a sprzęgło Sachs jest dostepne od reki.
Komentarz
-
U mnie problem ze sprzęgłem jest już ponad 2 lata i 50 tys km i od czasu do czasu pojawi się lekki uślizg. sprzęgło leży przygotowane do montażu ale dalej jeździ więc go nie zmieniam.
Szczególnie objawia się to jak czesto mieszam biegami np wyprzedzanie i wtedy uslizg jest widoczny na obrotomierzu od 1900 obr/min.
Komentarz
-
Witam
Sprzęgło wytrzymało jeszcze jeden dzien i padło na amen najgorsze to że 300 km od wawy koło Rzeszowa. Całe szczęście że sprzęgło już w bagażniku
Komentarz
-
Komentarz
-
Ja właśnie jestem po wymianie sprzęgła na jednomase i działa jak narazie spoko nie telepie i ogólnie jest ok.
Komentarz
Komentarz